Οι μεσάζοντες


Εσύ μπορεί να μην πειράζεις μυρμήγκι, υπάρχουν όμως άνθρωποι που θέλουν να... σου βγάλουν τα μάτια. Αυτούς τους κάνεις πέρα. Άλλους δεν τους θες εσύ κοντά σου, για τους δικούς σου λόγους. Κι αυτούς τους κάνεις πέρα. Πάμπολες οι περιπτώσεις που μεταξύ σε σένα και κάποιον άλλο η συνύπαρξη είναι αδύνατη.

Σε αρκετές απ' αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν οι κοινοί γνωστοί και φίλοι. Ή οι συγγενείς. Δεν είναι πρέπον να περιμένεις να πάρουν το μέρος σου, γιατί αντικειμενικά η θέση τους είναι δύσκολη. Αν διαλέξουν μόνοι τους μία εκ των δύο πλευρών, είναι μια πράξη ειλικρίνειας.

Ο κόσμος όμως συνήθως διψάει για θέαμα και θα σε πλησιάζουν πολλοί εκ των κοινών όπως οι σειρήνες, να σου θυμήζουν αυτά που δε θες να θυμάσαι. Αυτοί που δεν πηγαινοφέρνουν κουβέντες, ό,τι κι αν ακούνε, κι ας έχουν έρθει στη δική σου μεριά, είναι διαμάντια.

Οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων γίνονται όλο και πιο δύσκολες κι οι ξεκάθαρες στάσεις ξεδιαλύνουν το τοπίο, σε αποφορτίζουν απ' το άγχος και σε βοηθούν να προχωρήσεις παρακάτω στη ζωή σου.

Παύλος Σφέτσας

Σχόλια